Wie krijgt de kroon?

Hoe wonderlijk kan het zijn?

Terwijl ik minder dan 2 maanden geleden serieus diep ben gegaan en niet alleen dacht aan opgeven maar ook uitsprak dat ik met alles wou stoppen, blijk ik nu weer in een stroomversnelling te komen waar menig ander van droomt. Een serieuze virale infectie “ergens” in mijn lichaam, maakte me dag na dag een beetje meer ziek en minder energiek. Tot ik helemaal “op” was. Ik kon nog nauwelijks van de bank naar bed en omgekeerd. Zelfs Music for Life heb ik moeten laten gaan en ik probeerde iedere dag weer hardop en vooral tegen mezelf te zeggen : “ Het is wat het is” !

Zonder een goede gezondheid heb en kun je niks! Respect voor iedereen die door vreselijke tijden heen moeten, wat het ook moge zijn én zeker als je nog in de bloei van je leven staat, is zoiets niet te onderschatten en daarom voor al deze mensen: “Een hele goede gezondheid gewenst én veel beterschap maar ook aan alle zieke mensen: een spoedig herstel gewenst! Geef de moed nooit op en Rise & shine in 2018!”

Sinds eind december is de positieve flow terug, mijn gezondheid gaat weer vooruit en ondertussen heb ik weer energie om er een hele dag op uit te trekken. Het bloed is opnieuw gecontroleerd én beter dan ooit! Hoe kan dat nou? Ken je het verhaal van de caterpillar? “Just when the caterpillar thought life was over, it became a butterfly….” Het is wonderbaarlijk en machtig als je dit ook zo ervaart…

19/12/2016,  vorig jaar “de dag” van het ongeval…

19/12/2017, dit jaar de dag dat ik doodziek bij de dokter zat en ik een half uur later telefoon kreeg met het nieuws dat een investeerder me wou ontmoeten…

19/12/2017, ook de dag dat ik een derde en laatste gesprek zou hebben i.v.m een geweldige nieuwe uitdaging (is uitgesteld tot volgende week)

19/12/2017,  was tevens ook de dag dat de postbode aanbelde om me een pakje te overhandigen met mooiste post ever, uit Afrika… Toeval bestaat écht niet. 

Al deze zaken konden niet gepland worden en ik wil ze graag delen, delen met mensen die het willen horen, die het ook willen begrijpen en zelf willen ervaren…

Er is maar één weg : “ lééf jouw leven zoals het voor jou bedoeld is” !

Vandaag is het 3 Koningen en met de STER op deze heerlijke Limburgse 3-Koningentaart, weet ik zeker dat het beeldje bij ons gevonden wordt door iemand die het vandaag verdiend om de gouden KROON te dragen! Wie is het bij jullie? 

Deze traditie heb ik tijdens het dagje uit met mijn vriend uit Kenia, die 3 maanden geleden toevallig naast me zat op de vlucht Amsterdam-Brussel, helemaal uit de doeken gedaan én waar kan dat beter dan in Tongeren? De oudste stad van België! 

Wist je dat er 300 jaar gewerkt is aan de prachtige Basiliek en dat er in het voorjaar een oud Romeins badhuis te bewonderen is, welke ze pas ontdekt hebben onder dezelfde Basiliek?

We ontmoette er ook een jonge dame. Ze vroeg ons welk diersoort er in Afrika binnenkort niet meer zal rondlopen en natuurlijk was dat een vraag waar wij graag verder op in gingen. Na een gezellige babbel gaf Karin aan dat ze dolgraag vrijwilligerswerk wil komen doen. Haar laatste jaar in Brussel zit er bijna op en wie weet…!

Isaac vertelde me ook nog dat hij super trots is want hij was vader geworden van een dochtertje. Wat??? Ik wist niet eens dat ze zwanger waren en hij had er niks van verteld omdat hij bang was niet begrepen te worden. Waarom ga je als vader een jaar studeren in België én laat je zwangere vrouw en zoon achter? Nu hij me wat beter kent, wist hij dat hij zijn vreugde met mij kon delen. 

Zalig gewoon en ik kan niet wachten tot ik zijn super vrouw, die hem zo support, kan ontmoeten. Tussendoor hebben we plannen gemaakt om zijn vrouw en kinderen, volgend jaar een maandje naar hier te laten komen! 

 

Hij studeert hier in het totaal3 jaar met na ieder jaar een pauze van 6 maanden. 

Nog maar eens respect! Waarom hij het doet? 

“Voor een betere toekomst voor mijn gezin, mijn ouders, mijn buren én misschien kan ik zelfs een deel van mijn community ondersteunen met de middelen die ik dan verdiend als professor aan de universiteit van Nairobi!” zegt hij trots. Wow, het was een prachtige dag en vandaag genieten we flink na.

Ondertussen werkt Homestars verder achter de schermen aan een nieuwe website. Ik heb er al flinke vlagen van gezien én ben nu al apetrots op het resultaat. Binnenkort komt hij online! Wat Vincent in elkaar gezet heeft met zijn jonge bedrijfje Rad van Tong. Amai!

Music for Life heeft niet het resultaat opgeleverd wat we ervan verwacht hadden.  Toch gaan we door met het werven van fondsen voor het bouwen van de kindercrèche en theehuis in Zuid-Afrika. Ook op de nieuwe website zal hier aandacht aan gegeven worden én ondertussen kun je nog steeds jouw steentje bijdragen op verschillende manieren. Aan alle mensen die een spaarvarkentje gekocht hebben: dank je wel! Jullie namen staan genoteerd en die komen, ter zijner tijd, allemaal op de wall of fame in de Kindercrèche.

In 2018 staan er zeker weer een aantal evenementen gepland, waarvan de Street pop up Stores hoog op de agenda staan. Sowieso zal die doorgaan in Hasselt maar ook Genk staat in de startblokken. Hierover binnenkort meer nieuws. 

Uiteraard is alle hulp welkom, zowel bij voorbereiding als uitvoering én wil je graag een paar uurtjes vrijwilligers werk doen in onze organisatie om zo jouw kennis te delen of om zelf bij te leren, twijfel dan niet en neem contact op!

Tot zover het allereerste Homestars’ nieuws in 2018 en voor nu sluit ik graag af met: veel GELUK, RISE & SHINE in 2018!

Liefs,

Gemma

4 gedachten over “Wie krijgt de kroon?”

 1. Thank you so much and I hope you will enscribe our newsletter!
  The law asked us to renew this.
  If you want to follow us, please share and enscribe!
  We will help more and more homeless and destitute people!
  Have a blessed week!
  Gemma

 2. Ꮤhat’s Ԍoing down i am new to this, I stumbleԀ upon this I’ve
  found It absolutely useful and it has helped me out loads.

  I hope to give a ϲontribution & aid different customers like its hеlped me.
  Great јob.

Reacties zijn gesloten.