Wat een gevoel!

Het was een heerlijke 3de editie van de Homestars’ Street Pop-Up Store! Aan de hand van de inkomkaarten kunnen we concluderen dat er rond de 550 à 600 genodigden in de cirkel – onze ubuntu – zijn geweest om gratis te shoppen. Deze mensen zijn allemaal uitgenodigd via de juiste instanties, zodat we weten dat de kleding, het speelgoed, de schoenen en de tassen goed terecht gekomen zijn. Alleen dankzij de 28 enthousiaste vrijwilligers is het ons gelukt om deze mensen een onvergetelijke shop dag te bezorgen.

Ziehier de “sterren” van Homestars’ editie 2017! Zonder jullie was deze dag niet doorgegaan! Bedankt om er allemaal te staan, de juiste energie te laten stromen, alle harten waren zichtbaar! Zalig en duizendmaal dank voor deze succesvolle dag!

De voorbereidingen, de opbouw van het plein, de opsmuk van de store, de shopping zelf en de afbraak zijn ongelooflijk vlot verlopen. Dit jaar hebben we zelfs flink hulp gekregen. Een aantal mannen uit het daklozencentrum zijn ons spontaan komen helpen nadat ze hoorden van de 3de editie. Wauw! En dat terwijl ik hen het eerste jaar echt heb moeten overtuigen om te komen shoppen. Maar nu ze die drempel overwonnen hadden, hebben we dit jaar samen met hen ‘hun’ Street Pop-Up Store kunnen opbouwen. Fantastisch gewoon!

Zo fier op deze kanjers! Vrijdagavond, zaterdagochtend vroeg en zaterdagavond stonden zij, spontaan, fris en fruitig…klaar om ons met het zware werk te helpen! Deze mannen hebben ons werk “verlicht”! Super bedankt! xxxx. Voor, door én met onze doelgroep! How amazing!

Voor mij was de hele voorbereiding een aaneenschakeling van mirakels. Kleine en grote onverwachte feiten deden zich voor. Dit maakte dat het er bijzonder energiek aan toe ging en dat alles vlotjes verliep.

Maandagochtend kon ik nog een uurtje nagenieten met de krant op bed! Een mooi en groot artikel in “Het Belang van Limburg” maakte de 3de editie af. We zijn klaar om er volgend jaar nog een groter evenement van te maken en wellicht ook in onze buurstad Genk! 1 op 3 leeft er immers op of onder de armoedegrens volgens onze staatsecretaris. Genoeg werk aan de winkel, dus!

Wat een unieke en aangename verrassing! Leuke babbel gehad met onze staatssecretaris over een gemeenschappelijk “topic”! wordt vervolgt! 🙂

In Kaapstad wordt er flink gewerkt achter de schermen. We zijn volop bezig met de voorbereiding van de derde fase van Homestars vzw en die laatste fase maakt de cirkel rond.

Er zijn businessplannen geschreven, mensen zijn bezig om ons te helpen om aan middelen te geraken, investeerders worden gezocht voor zowel een trainingscentrum als een grote farm waar we veel arbeidsgelegenheid zullen creëren. Rough Diamond Tours ontwikkelt zich verder dankzij een nauwe samenwerking met lokale reisbureaus. Het Craft Center groeit ook goed en iedereen heeft er de handen vol, nu we in de voorbereidende fase zitten om samen te smelten tot één groot geheel. Het is gewoonweg prachtig om te ervaren hoe de voorbije jaren nodig waren om hier te geraken!

Midzomermarkt in Hasselt! Goed weer, goede staanplaats én een wonder dat er precies één kraam over was terwijl ik wel de standplaats maar geen kraam gereserveerd had (vergeten!)! Standplaats nr 13 was zo gek nog niet! Mozambique en Tanzania kwamen voorbij…niet voor niks! Supergoede contacten gelegd met deze 2 lieve dames uit Afika, die beide een bijzondere functie uitoefenen in hun thuisland! Preparation work is done! Dank je wel aan de vrijwilligers Jeanet en Sonja voor de enorme “FUN” avond!

Op maandagavond was er een avondmarkt in Hasselt. We hebben er vooral de mooie en diverse kaartjes verkocht die gemaakt zijn in de papierfabriek, één van onze partners in het zuiden. De opbrengst gaat integraal naar het opleiden, trainen en coachen van daklozen en minderbedeelden die uit de armoedecirkel willen geraken en dat kleine duwtje in de rug nodig hebben. Er staan nog een paar leuke events op de agenda dit jaar en voor meer info daaromtrent, verwijs ik graag naar onze site: www.homestarsvzw.org.

Ik wil binnenkort een filmpje opnemen waarin ik kort de meest bijzondere mirakels met jullie wil delen die ik afgelopen weken heb mogen ervaren bij de voorbereiding en tijdens de Street Pop-Up Store.

Schrijf je dus nog snel even in voor de nieuwsbrief? Zo hoef je niks te missen!

Een hele fijne dag!

Liefs

Gemma