Strong women!

Hey, het was de bedoeling dat deze blog op womens’day online zou komen maar door wat stagnatie kan deze pas nu online!

Alsnog van harte gefeliciteerd aan alle vrouwen! Geen paniek…Het nieuwe “vrouwenjaar” is pas net begonnen en niet alles hoeft altijd perfect te zijn,hé.

Gerelateerde afbeelding

We mogen leren van de fouten, groeien met inzicht en zonder frustratie, zijn het meest waardvolle. En ik heb weer veel geleerd afgelopen maand, amai!

Met de hittegolven achter de rug en met het terugvinden van de regelmaat, zijn de normale taken weer hervat. De bouw is weer volop actief, de nieuwe schoolspullen liggen te blinken in de winkels en er staan al verbazend veel bomen en planten in de herfst-startblokken, weliswaar door de droogte maar toch. Door de enorme warmte werden we soms gedwongen om te rusten en bij te slapen alhoewel dat ook niet zo simpel was, he.

Onlangs zei mijn zoon tegen mij: wij zijn zoogdieren en passen ons heel gemakkelijk aan! We hebben maar 16 dagen nodig om ons aan een nieuwe situatie aan te passen, tenminste, als we ons niet verzetten met ons verstand. Voor mij was het zeker iets om over na te denken….Extremen zullen steeds vaker voorkomen, ook bij ons!

Homestars kabbelt rustig voort en bereiden zich voor op het komende half jaar. De volgende topics staan op de agenda:

Belgie:

 • 2 zomermarkten in augustus zijn achter de rug, de éné supergoed de andere superleuk maar weinig volk! Zo gaat dat, hé! 
 • Een onverwachts interview op radio Joe! Superleuk!
 • Afscheid van Isaac, hij vertrekt binnenkort terug naar Kenia voor 6 maanden. In April is hij terug en ondertussen heeft ook hij een hele koffer mee om ter plaatse mensen te “helpen”.
 • “Music for life” – Homestars doet ook dit jaar weer mee en we zoeken nog vrijwilligers om ons een handje te helpen, we zullen een heel ander product aanbieden dan vorig jaar maar ook allerlei acties zijn zeer welkom. Wil jij bv een voetbaltornooi organiseren? Een loopwedstrijd? Of een andere benefiet? Alles kan en mag! Het zou superleuk zijn mocht jij Homestars willen inzetten als goed doel! We helpen je hier graag mee!
 • Winter / Kerstmarkten… we zoeken nog enkele goede locaties, weet je een leuke kerstmarkt waar wij tussen passen? Tussen 17 en 21 december staan we al geboekt, hierover later meer maar als je nog leuke kerstmarkten weet…graag!
 • We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies, heb je interesse, stuur ons dan even een berichtje en we nemen contact met je op.
 • De Homestars STER- armbandjes zijn zo leuk dat steeds meer mensen reageren en bestellen, dat is super want het is ook nodig om Homestars verder te kunnen blijven doorzetten. Zo draag jij ook bij aan het grote geheel, dus bestel nu je armband en doe mee!
 • De pakketjes om wenskaartjes te bestellen zal ook vanaf 1 oktober online staan. (nieuwe website) Om kosten te sparen, zul je nog steeds een overschrijving moeten doen maar digitale betalingen kosten ons veel geld en aangezien we alle middelen willen inzetten daar waar echt nodig, hoop ik dat dit géén belemmering zal zijn.  Haal je speciale kerstkaarten én STER-ambandje tijdig in huis!
 • De nieuwe website zal 1 oktober online komen….hij zal nog niet onmiddellijk 100% in orde zijn maar het is weer een hele stap voorruit

Zuid-Afrika:

 • Ons volgende bezoek komt nu steeds dichterbij én ik ben superblij dat Linda, een supertoffe vrouw uit Heusden en met véél Afrika ervaring voor 3 weken meegaat om onze projecten te bezoeken & te ondersteunen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar kleine tubes tandpasta en tandenborstels, oude maar nog werkende gsm’s én witte T-shirts in alle maten. Heb jij een bedrijf, of ken je iemand die spullen wil doneren om mee te nemen…neem dan  SNEL contact op via 0498-361497. Er zullen ook nieuwe contacten gelegd worden, oude contacten en nieuwe projecten bezocht en er zal ook een nieuwe wind gaan waaien. Ik zal Linda vragen om een verslagje te schrijven van haar ervaringen.
 • Lut is het nieuwste lid van Homestars en wij zijn superblij met haar, hierover in de volgende blog meer!
 • De creche groeit langzaam maar zeker, er is een wachtlijst voor kindjes ondertussen en we zijn naarstig op zoek naar middelen om de klaslokalen te bouwen. Tijdens het volgende bezoek zal Homestars in ieder geval het volgende gaan doneren aan de creche:  -educatief speelgoed en meest nodige materialen voor de 3 groepen (babies-peuters & kleuters) -T-shirts met logo van de creche. Voor zowel de kinderen als voor de jufs.   Zo zullen zij zullen herkenbaar worden voor de rest van het dorp bij buitenschoolse activiteiten. 

 

 • Ben je een vrijwilliger die ter plaatse Rough Diamond Tours wil waarnemen en verder mee wil uitbouwen? Ken je iemand die er al woont? Ken je iemand die er voor een bepaalde periode wil gaan wonen en iets leuks zoekt om uit te bouwen en de tours wil promoten en begeleiden? Het is zalig om te doen en zoals je weet komt van t één t ander, he. Aarzel niet en neem contact met ons op!
 • Wil jij handgemaakte naamkaartjes, wenskaarten, kerstkaarten, uitnodigingskaarten of andere kaarten bestellen bij onze partner in Zuid-Afrika? Wacht dan niet langer en doe het nu, je krijgt nu GRATIS transportkosten en hebt de kaartjes veel goedkoper dan dat je ze hier zou bestellen, bovendien heb je iets unieks én handgemaakt uit het Zuiden! Jouw steun is veel meer waard dan je zou denken….zo doet ook jouw bedrijf mee aan jobcreatie! Alle kaartjes zijn voorzien van de Zuid-Afrikaanse bloemenmix. Heb je het kaartje niet meer nodig, plant het, geef het een beetje water, wacht en …geniet; dubble genot!
 • Caira, onze township baby, is inmiddels een hele jufferke geworden! Ze is nu 14 maanden en kijkt uit naar onze komst. Haar school en opleiding zullen betaald worden door ons maar er zijn nog zoveel andere kindjes die ook naar school willen, maar niet kunnen….wil jij een kindje financieel adopteren? Dat kan! Er zijn nog zoveel kindjes die dit jaar geen financiele bijdrage kunnen leveren en daarom op een “wachtlijst” staan. Wil jij bijdragen aan de toekomst van een Zuid-Afrikaans kindje uit de Township?Stuur ons dan nu een email naar homestars.vzw@outlook.comen je ontvangt dan meer informatie. Uiteraard ben je altijd welkom in de Township om kennis te komen maken met jouw adoptiekindje. Er gaat niks boven dat gevoel…zeker weten! Als de kinderen naar school kunnen, gaat Homestars ook de ouders opleiden en trainen en begeleiden naar een job. Zo is het vicieuze cirkeltje doorbroken en kunnen misschien minder maar veel gerichter deze gezinnetjes begeleiden naar een betere toekomst.

Er is nog zoveel meer te vertellen, er gebeurd zoveel…de miracles blijven zich maar opvolgen en voor de afwisseling zien we ook wel eens de duivel die probeert roet in het eten te strooien, maar t zal niet werken….deze missie is te mooi én vooral zo bijzonder! Daarom nodigen wij ook jou uit om lid te worden van onze vereniging én deel uit te maken van iets zeer spéciaals…

 

De eerste is gepland op zaterdag 17 november om 19:00 te Kortessem!

Dedication!

Liefs,
Gemma