Street Pop-up Store! 4de editie!

 

Opnieuw back to normal na de succesvolle Street Pop-up Store!

De 4de editie is er eentje om te koesteren. Het was prachtig en warm weer, 42 vrijwilligers op de lijst…11 mannen uit de doelgroep die ons 2 dagen met veel enthousiasme en energie hebben bijgestaan en massa’s gedoneerde kleding, wow, het was geweldig! Nogmaals allemaal dank om te helpen, te doneren en natuurlijk ook onze sponsors die toch altijd wel erg nodig zijn om niet met kosten te blijven zitten, he.

Zonder vrijwilligers geen Street Store! Dus onze oprechte dank aan éénieder die als vrijwilliger heeft bijgedragen om van deze editie wederom een succes te maken. Jullie zijn écht fantastisch, steeds weer krijg ik er traantjes van hoe we dat klusje toch maar iedere keer weer klaren! Respect!

Passion for Work  is ook al 4 jaar op rij onze grootste sponsor tijdens dit event! Geweldig hoe Katrin van de Water, bezielster van Passion for Work, haar bedrijf runt. Met hart en ziel én altijd bereid om te steunen daar waar ze kan, dank je wel Katrin! Ik zal nooit vergeten hoe ik me voelde toen ik jou belde….okt 2014. Nu flink wat jaren later, ben ik nog steeds dankbaar dat ik aanklopte bij Passion for Work. Het was de juiste beslissing op het juiste moment, ik weet niet of ik dit nu aan het schrijven was geweest als ik niet bij jou terecht was gekomen. Hartelijk dank voor alle inzichten, gesprekken en de zo nu en dan coaching die je me nog steeds aanreikt als ik het nodig heb. Dikke merci!

Meestal krijgen we veel gesponsort, zoals het water, de kledingrekken en kapstokken, een camionette, de goodies voor in de bag etc…maar… dit jaar echter was het een moeilijk jaar! Weinig goodies voor in de goodiebags, geen kledingrekken en kapstokken en ook geen water! Oei, amai…hoe gaan we dat regelen als het 27 graden wordt? De kapstokken en kledingrekken werden de donderdag voor de Street Store nog geregeld via JBC, een connectie hier en daar én hoppa! De goedies werden dan toch mondjesmaat aangeleverd en CM deed als laatste nog een flinke inspanning! Zo werd toch de tas nog fllink gevuld. Mede dankzij de inzet van Delhaize, die zich voor dit evenement ook al 2 jaar engageert. Zij leverden de appel, de drankjes voor de goodiebag en een suikerwafel! IKEA is ook al 2 jaar op rij onze sponsor voor de shoppingbags. Superfijn want die zijn sterk, dragen fijn en er past precies in wat er is toegestaan per persoon. Een minpuntje van die dag is dat de overschot helaas is verdwenen, hopelijk komen die nog boven water want steeds voegen de overschot toe omdat de Street Store steeds groter wordt.

Omdat er op woensdag nog geen pallet water gedoneerd was, besloten we te bellen voor de beste prijs. Uiteindelijk kregen we een mooi bod van Colroyt en wie zat er bij mij….ja juist: Jeanet! Ze belde even naar het pannekoekenhuis de Koempel, en jawel hoor, ook die was in de pocket! Dank je wel Pannenkoekenhuis de Koempel in Zutendaal! Het water was die dag (25 graden) géén overbodige luxe. Zowel de shoppers, de donateurs als de vrijwilligers waren er erg blij mee! Er werd naar hartelust gedronken! 🙂

 

Dan de provincie van Limburg, voor de eerste keer hebben zij ook dit jaar een duit in het zakje gedaan om ervoor te zorgen dat alle werkingskosten kunnen betaald worden. Hartelijk dank en wellicht begint ook de stad en alle betrokken organisaties die zich inzetten voor de kansarmen, beter te begrijpen wat en waarom Homestars vzw de Street Pop up Store wenst door te zetten. De doelgroep is zo ontzettend dankbaar, er werd naar hartelust geshopt. Alle vrijwilligers kunnen beamen dat het een enorm goede editie was. Veel volk, veel kleding, veel zon, veel plezier en ontzettend veel dankbaarheid! Meer moet dat niet zijn, he. Het is een aanvulling op al het goede werk wat al deze organisaties al realiseren maar zo’n middagje “uit” is iets anders…we willen een toevoeging zijn en geen concurrent. Wij doen dit immers vrijwillig en slechts éénmaal per jaar. Iedereen heeft er baat bij!

Er zijn al vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor de 5de editie, kun je dat geloven?

Hier kon ik in juni 2015, bij de start van de eerste editie, alleen maar van dromen….

” if you think your dream is to big…then your is dream right,                                         if you think your dream is to small…then dream again! ” (Gemma Demandt)

Morgen alweer een nieuwe blog; het verhaal van Reinhilde!

 

Liefs,

Gemma