Springtime!

Het is “springtime”! Na een vette winterperiode met vooral heel donker en nat weer, komt er wederom ruimte voor droge en zonnige perioden.

Zo gaat dat in de natuur maar aangezien wij ook “natuur” zijn, voelen wij, vooral de gevoelige personen onder ons, ons vaak zoals de seizoenen…met alle ups & downs die daarbij horen. We passen ons aan en proberen op het ritme van de natuur mee te deinen…

De knolletjes in de grond beginnen te kiemen, tijd om te laten zien wie je bent, je kopje weer boven het zand uit te steken en ervoor te gaan, facing to the sun & the light…want dat doet je sneller groeien! Warmte en licht…. iedereen én alles heeft het nodig, letterlijk & figuurlijk.


Het verhaal van de Caterpillar, het is eindelijk tijd én “warm” genoeg om uit de cocon te komen, niks of niemand houd dat tegen, de wet van de natuur is niet te stoppen. Ook jij zult dit vast herkennen én ik schaam me er niet meer voor, het is wat het is. Goede tijden, slechte tijden….heel natuurlijk en normaal, maar waarom blijft het toch zo moeilijk om te benoemen?

Ook ik heb een “donkere” periode achter de rug maar ga me nu weer helemaal smijten. Ondanks dat ik ook teleurgesteld ben in een aantal zaken en mensen, geef ik de moed niet op en probeer ik ervan te leren. Waarom gebeurt het? Wat betekent het en welke conclusies trek ik eruit? Wat doet het met mij en hoe kan ik hetgeen wat gebeurde omzetten in iets positiefs…?

Uiteindelijk zat ik met mijn kopje onder het zand én dacht dat er niks gebeurde maar binnenin mij gebeurde er van alles…en blijkbaar alleen maar goede en nodige dingen om verder te groeien! Enfin…

Gelukkig zijn er altijd zaken die achter de schermen doorgaan.

Zo zal Reinhilde, een dame van 66, heel binnenkort als vrijwilliger voor 3 weken naar ons project naar in Zuid-Afrika vertrekken. De eerste helft gaat ze er Rough Diamond Tours promoten en de andere 10 dagen gaat ze in de kindercrèche en het schooltje helpen. De Light House groeit gestaag, ondertussen zijn er al 20 kindjes om op te passen. Dat gebeurd nu deels in Jolene’s huisje en deels buiten. In de zomer lukt dat nog wel maar richting de winterperiode, die eraan komt, is dat absoluut geen optie meer.

Zoals eerder gemeld heeft de actie met Music for Life, met als doel de aankoop van een modulaire bouw-unit, niet voldoende opgebracht én dus blijven we verder zoeken naar middelen om het toch op tijd te realiseren.

Reinhilde gaat in de drie groepen (baby’s-peuters & kleuters) meehelpen. We zijn nu ook nog wat centjes bij elkaar aan t sprokkelen om de boeken te kunnen aankopen.

Er is al een overzicht gemaakt van wat er nodig is, om deze Township kinderen, goed voor te bereiden en te ontwikkelen richting de school. Nu is het zo dat er geen enkele begeleiding is, voordat ze naar de klas gaan, hetgeen hen ook gelijk een achterstand geeft. Dit willen we veranderen. We starten met de boeken voor de kleuters, daarna de peuters en dan de baby’s. (naar gelang de middelen)

Reinhilde koopt ze ter plekke zelf aan en zal ze ook overhandigen aan Jolene. Wil jij je bijdrage leveren én misschien ook later een bezoekje brengen om te zien tot wat jou bijdrage heeft geleid?

Ga dan naar www.homestarsvzw.org en schrijf een bedrag over met vermelding: boeken Light House. Wij zorgen ervoor dat alles bij Reinhilde en Belinda (the bookwriter ) in Afrika terecht komt!

Hartelijk dank en als waardering zullen we je naam noteren bij de lijst van donateurs…die komt op de “wall of fame” zodra het gebouw klaar is. We zullen je ook persoonlijk een leuke foto toesturen!

Er wordt ook gewerkt aan een samenwerking met de PXL.

We willen heel graag onze Limburgse studenten de mogelijkheid bieden om hun stage bij ons én bij onze partners te laten lopen in Kaapstad. Misschien lukt het nog wel om de eerste in het voorjaar 2019 te mogen begroeten maar er is nog veel werk aan de winkel om het allemaal goed voor te bereiden. Zo zullen er opdrachten uitgeschreven moeten worden, slaaplocaties afgestemd, begeleiding aanwezig zijn en nog veel meer praktische zaken moeten eerst goed geregeld worden. Daarvoor zijn we ook op zoek naar vrijwilligers, die een paar uurtjes vrije tijd willen inzetten, om ons daarmee te helpen. Interesse? Stuur een mailtje naar homestars.vzw@outlook.com

Dan last but not least : De 4de editie van de Street Pop-Up Store te Hasselt komt er weer aan! Zoals het er nu naar uit ziet, zal het doorgaan op 9 juni 2018. Op de bekende locatie: Kolonel Dusartplein te Hasselt. In de voormiddag mag iedereen zijn/haar goede en schone kleding komen doneren én in de namiddag komen dan de kansarmen van Hasselt Gratis shoppen. Zij worden allemaal persoonlijk uitgenodigd door de lokale organisaties zodat we zeker zijn dat het de juiste doelgroep is en dat ook iedereen bereikt wordt.

Vorige week heb ik de kick-off gedaan door middel van een presentatie in de werkgroep Kans armoede van Hasselt en het werd heel positief ontvangen. Ons doel dit jaar is om 500 mensen/gezinnen te kunnen verwelkomen om hen geheel gratis een middagje, naar hartenlust, te laten shoppen!

Uiteraard zoeken we 40 vrijwilligers om dit te realiseren, een hele hoop goede, schone kleding (heren, dames & kinderkleding) maar ook speelgoed en goede schoenen zijn welkom. Wil jij hier aan deelnemen op e.a manier? Of wil je voor ons bedrijven zoeken die dit event willen steunen? Laat ze contact opnemen via email of telefoon en wij spreken dan graag verder met hun af waar ze ons het best mee helpen en hoe wij samen een win-win kunnen vormen. 0498-361497

Samen maken we het verschil!

Er staan inmiddels heel wat vrijwilliger vacatures van ons online op www.hasselt.be/giveaday We hopen op die manier om Homestars vzw verder te kunnen uitbouwen.  Neem gerust een kijkje.

Heb je plannen om naar Zuid-Afrika te reizen, heb je zin in een mooie reis én een geweldig avontuur? Onze Zuid-Afrika specialist staat voor je klaar! Ook zo help je mee aan de uitbouw van Homestars én kun je een dagje meegenieten of de sfeer opsnuiven van onze projecten. Zuid-Afrika, steeds meer dan de moeite waard!

Heb jij leuke ideeën, tips & tricks ivm ons project? Laat het ons weten en wie weet wordt jij wel onze volgende vrijwilliger ter plekke….

Liefs

Gemma