Life goes on!

Het verlies van een vriendin van 53 hakt er in met een bijl.

Ondanks dat iedereen wist dat het ging gebeuren, besef je t pas écht als ze er niet meer is. Wat ik het meest opvallend vond de dag dat ik er naar toe reed, om er een paar dagen bij de familie te vertoeven, was de regen die gewoon weer neerviel én het nieuws op de radio dat verteld werd alsof er niks gebeurd was. Het was erg dichtbij, hartverscheurend maar ook heel oké. Door haar slepende ziekte heeft ze alles zelf tot in de puntjes mee kunnen voorbereiden. Dat maakte dat haar laatste dag zo mooi, zo compleet, zo af was…

Het léven is soms korter dan we realiseren.

of je wil of niet…het gaat gewoon door…

“no time to waste” , mijn motto, is waar, maar toch kon alles me die week gestolen worden. Je beseft dan pas weer heel goed wat voor een gelukzak je bent als je geen zware ziekte krijgt of hebt.

 

 

De 4deeditie van de Street Pop-up Store: het is goedgekeurd!

Drukwerk klaar! Steeds weer leuk om deze te mogen ophalen en verdelen.

9 juni is de volgende Street Pop-up Store op het Dusartplein te Hasselt!Ondertussen is al het printwerk alweer klaar en zijn de eerste affiches weer gehangen.

De allereerste hangt bij het Printsalon zelf.

De tweede is vandaag opgehangen bij de OXFAM winkel en de derde in het personeelsrestaurant van de Carrefour, beide te Hasselt.

(Ook kun je in de OXFAM Hasselt vanaf nu onze handgemaakte kaarten aankopen!)

Er zullen nog vele locaties volgen waar we affiches gaan ophangen.

Wil jij ook bij jouw vereniging, je school of in het bedrijf waar je werkt een affiche ophangen? Super! Zo kun jij ook meehelpen met het inzamelen van kleding voor deze Street Pop-up Store. Dit jaar hebben we een locatie waar we alles kunnen stockeren, dus twijfel niet en ruim op en help mee aan de Street Store! Het komt allemaal zeer goed terecht.

Dank je wel DLG (Bart en Wendy) voor jullie opslagruimte die wij gratis mogen gebruiken. Zo is het mogelijk om jouw kleding eerder te doneren!

Geef ons een seintje en we kunnen wat afspreken. Vele handjes maken licht werk én onze doelgroep groeit, dus we kunnen niet anders dan meegroeien, wat we ook volop doen!

Zoals jullie weten werken we samen met het O.C.M.W en alle andere kansarmen organisaties die zich inzetten voor deze mensen. Via uitnodigingskaarten, die verdeeld worden door de instanties, komen de juiste mensen gratis shoppen.

Net dit maakt de Homestars’ Street pop-up Store zo spéciaal. Door en voor mekaar! Recht vanuit het hart! Een gewéldige dag waar zowel de vrijwilliger als de doelgroep enorm van geniet. Wil jij erbij zijn? Wij hebben jouw hulp hard nodig! Alvast hartelijk dank!

 

Wat een leuke ontmoeting met onze staatsecretaris voor armoedebestrijding!

wachten op de staatsecretaris…spannend!

Een koffietje, een broodje, een babbeltje én wat punten doorgesproken die ze gaat meenemen in een voorstel richting parlement. Ik ben niet politiek getint, integendeel, maar deze dame is voor mij meer dan een politica. Ze is onlangs moeder geworden, heeft haar mama verloren en net terug aan t werk maar ze wou persé een afspraak maken met ons i.v.m. de Street pop up Stores. Als staatsecretaris gaat ze er werk van maken om ons event naar een landelijk niveau te tillen.

Dit zou kunnen betekenen dat we vanaf 2019 in 5 grote steden in Vlaanderen onze jaarlijkse Homestars’ Street Pop-up Store kunnen gaan realiseren. Wow, dankbaar voor deze kans én wat zou dat voor een kick geven?

Welke steden moeten het volgens jullie dan worden?

 

Het salon van de vrijwilligerheeft ons heel wat opgeleverd!

We hebben een aantal mensen gevonden die interesse hebben in vrijwilligerswerk én ik heb kennis gemaakt met Nathalie, zij is 2dejaar studente social work.

Zij was de winnaar van onze actie tijdens dit salon op de PXL!

Nathalie! Ze was blij met haar cadeautje maar oooo wat ben ik blij met haar! Een geschenk uit de hemel…een hele hulp!

Toen ik die vorige week ging overhandigen, was de klik er gelijk en na een leuke babbel, hebben we afgesproken dat Nathalie ons in de zomer een aantal dagen komt helpen.

Zij gaat de voorbereidingen richting internationale stagiaires schooljaar 2018-2019 voor haar rekening nemen.

Wat mooi dat net zij onze prijs gewonnen heeft!

Superfijn en we kijken er alvast naar uit.

 

En dan Reinhilde, amai, wat een topper!

Deze dame uit het Antwerpse heeft flink haar best gedaan in Zuid-Afrika. De drie weken zijn omgevlogen en binnenkort zal ze zelf haar ervaringen delen via een stukje in ons volgende nieuwsbrief.

Reinhilde en Jolene!

We kunnen alvast verklappen dat alle de leerboekjes aangekocht zijn voor de crèche, ze zijn daar dolgelukkig mee. Het is erkend materiaal om de kindjes te begeleiden richting school. Al spelend wordt er nu geleerd! Met het nodige en juiste materiaal.

wil je deze leuke filmpjes zien?

Ga dan naar ons you tube kanaal!

 

Het team van The Light House is iedereen ontzettend dankbaar die heeft bijgedragen om dit te realiseren. Baie dankie!

Meer nieuws volgende maand!

Liefs en denk eraan:

Life goes on!

Gemma