Jij en Homestars vzw

Homestars is een kleine, onafhankelijke vzw die met de steun van mensen als jij, Zuid-Afrikaanse daklozen en minderbedeelden helpt om terug op eigen benen te staan en een zelfredzaam leven uit te bouwen. Homestars werkt daarvoor nauw samen met een aantal locale ngo’s, npo’s en ondernemers.

Lees hier hoe jij het leven van een medemens voorgoed verandert door mee te helpen.

Wiens hart raak jij? Wie help jij vooruit?

kitchen_night_shelter
Aan het werk in de keuken van The Haven.

Daklozen en kansarmen.

Veel mensen die we in de ‘shelters’ tegenkomen, hebben tegenslag gehad en zijn daardoor aan de onderkant van de maatschappij beland. Het verbaast je misschien, maar er zijn vaak heel getalenteerde mensen bij, die zijn opgeleid als verpleegster, bouwvakker, leraar of computerspecialist. Ze zijn door een speling van het lot van de regen in de drup gesukkeld en vinden nog moeilijk een kans om te bewijzen wat ze in hun mars hebben. Die kans wil Homestars ze geven, graag samen met jou. De mensen die we helpen, leren we kennen via verschillende officiële instanties die zich bezig houden met kansarmoede.

 

Wie in het programma wil stappen, gaat eerst door een selectieprocedure. Die selectieprocedure ligt in handen van de managers en de sociale assistenten van deze instanties. De opleidingen, workshops en de persoonlijke coaching kosten veel geld en we werken zonder subsidies, dus moeten we streng zijn: de motivatie en de achtergrond van de kandidaten worden grondig gecontroleerd. Wie toegelaten wordt, neemt deel aan onze trinity:

  1. opleiding
  2. het volgen van workshops
  3. individuele jobcoaching

en dat is alleen maar mogelijk dankzij de giften van onze schenkers en de steun van onze partners en sponsors. Ja, zo is het: jij verandert mee het leven van een homeless of kansarme in Zuid-Afrika.

Lees maar verder.

Wat gebeurt er met jouw steun?

Met jouw steun als schenker of sponsor helpen wij die mensen om opnieuw in zichzelf te geloven, om hun talenten te ontdekken en hun vaardigheden te ontwikkelen. En begeleiden we ze naar een zelfstandig leven en een betaalde job, zodat ze hun eigenwaarde terugvinden en voor zichzelf kunnen instaan.

IMG_7875
Zo trots op het behalen van dit diploma!

Wie na de selectieprocedure toegelaten wordt, krijgt eerst een opleiding. Die bestaat uit 3 modules: Brilliant self, Brilliant relations en Brilliant leadership. Wie de hele opleiding met succes afrondt, kan een door de overheid erkend certificaat bekomen.

Iedereen ontvangt na het afronden een diploma. Dat diploma betekent ontzettend veel voor iemand die vergeten was wat hij allemaal kan. Je zou eens moeten zien hoe trots de mensen op hun certificaat zijn!

 

DSC00497
Francis tijdens een workshop. Hij is erg creatief en maakt voor Homestars de armbandjes. Met zijn creativiteit inspireert hij vele anderen!

De tweede stap, na het behalen van het certificaat, zijn de workshops. De studenten worden gedurende een aantal maanden door gespecialiseerde teamleiders begeleid in het Cape Craft Center. Ze krijgen er de mogelijkheid om hun passie te ontdekken. De vrijwillige leiders van het centrum, zijn gespecialiseerd in diverse technieken zoals schilderen, haken, kralen, textiel, houtbewerking enzovoort. Het Cape Craft Centre is opgericht om kansarmen te helpen hun talenten en vaardigheden helemaal te ontplooien en hun zelfvertrouwen en zelfrespect terug te vinden. En dat is ook wat er gebeurt.

IMG_8387
Bij sociale ondernemer Growing Paper, waar we nauw mee samenwerken. Ons motto: “Growing Together!”

De derde en laatste stap in het hele proces is de begeleiding richting een betaalde baan bij een sociale ondernemer. Homestars is daarin de bemiddelaar. Inmiddels zijn er al een aantal kleine bedrijfjes die met ons in zee zijn gegaan. Er zijn ook daklozen die zo geïnspireerd en gemotiveerd zijn na de training dat ze uit zichzelf een baan gevonden hebben. Daar doen we het voor, dat maakt ons blij!

Wil jij mooie en orginele wenskaarten laten maken voor je medewerkers of klanten? Of wil je ze verkopen in je winkel?

Je helpt er de daklozen en andere kansarmen in Zuid-Afrika mee.

Neem contact op voor meer informatie.

BewarenBewaren