Internship & Music For Life!

Uit mijn fouten leren….dat is het minste wat ik kan zeggen over het proces van onze eerste internship die we aanboden aan Ruby.

Sinds half augustus is Kaapstad de nieuwe “thuis” van Ruby. Na een paar weken van aanpassen, proberen, uitzoeken en bemiddelen tussen alle partijen, is het haar gelukt om de eerste helft fantastisch af te ronden!     Well done, Ruby!

Haar opdracht bij Growing Paper, één van onze partners in Zuid-Afrika waar we trainingen en opleidingen gegeven hebben, bestond uit het analyseren van de kwaliteiten van alle medewerkers. Dat dit een hele intense periode was, voor zowel Ruby als de werknemers, hoef ik nauwelijks uit te leggen.

Iedereen kan begrijpen dat er veel mensen, vooral lokale farm medewerkers, nog geen Engels spreken maar alleen Afrikaans. Een uitdaging erbij die ze niet uit de weg is gegaan, integendeel want ondertussen spreekt ze een aardig mondje Afrikaans, met een grappig Amsterdams accent! 🙂

Na de individuele en diepgaande gesprekken, met toepassing van alle reeds eerder geleerde manieren en vormen, heeft Ruby een fantastisch eindresultaat neergezet. Ze heeft de sterktes van alle medewerkers in kaart gebracht en hun individuele dromen.

Als eindresultaat heeft ze dat verwerkt in een “teambuilding” die in het thema van “Carnival” staat. Een halve dag lang kon iedereen haar/zijn creativiteit de vrije loop laten. Enkel een zak met allerlei reeds vergaarde en gebruikte spullen in, was het materiaal van de ochtend. Het werd een heus spektakel, een échte modeshow met alle medewerkers in de hoofdrol en het zag er schitterend uit. Ze werden beoordeeld op performance en design!

En uiteraard werden de winnaars in de watten gelegd met leuke cadeautjes. Iedereen was in zijn nopjes!

Wat heerlijk en wat ben ik blij dat we beiden doorgezet hebben. Het is een moeilijke start geweest én even leek het of alles tegenzat maar uiteindelijk zijn zowel de papierfabriek als de medewerkers enorm dankbaar! En Ruby heeft het eerste deel van haar stage met glans doorstaan! Uiteraard zijn er werkpunten maar het is enkel door te “doen” dat je het “ervaart” en zo makkelijker kunt ontwikkelen!

Nu heeft ze bezoek! Zalig hé…3 weken even helemaal niks, geen school, geen opdrachten…alleen maar genieten van dat prachtige Zuid-Afrika met de meest geliefde mensen om haar heen! Geniet ervan Ruby!

Begin januari start deel 2. Meer daarover in 2018!

Ik wil graag afsluiten met het WARMSTE varken! Weet je niet wat ik bedoel? Ga dan snel naar www.homestarsvzw.org of naar www.facebook.com/homestars én adopteer zo’n leuk uniek varkentje. Zo help je ons mee om het doel te halen van 3500 varkentjes die we willen laten adopteren. Voor slechts 17,95€ heb je zo’n uniek exemplaar in handen. (verschillende locaties om af te halen of per post in pakjesautomaat +5€)

Met de opbrengst van Music For Life 2017 zullen we een kindercreche bouwen in de Township van Jolene, haar grote levensdroom. Zo kan zij helpen zodat de mama en/of de papa uit werken kan.

Hopelijk lukt het ons om ze allemaal te verkopen én zullen Ruby en ik samen, begin februari, het geweldige nieuws kunnen gaan vertellen in de Township!

Uiteraard ben jij ook daar van harte welkom om er een kijkje te komen nemen. We zullen ALLE namen van de mensen die zo’n WARM varkentje rechtstreeks gekocht hebben OF van hun vertegenwoordigers zichtbaar ophangen in deze creche, als blijvende herinnering en dank voor je bijdrage!


Wie doet mee? Graag zoveel mogelijk delen en als je zelf varkentjes wil verkopen voor het goede doel neem dan snel contact met ons op!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demir Zuhal en onze eerste minister Charles Michel…staan ook al op de lijst! Zij een roze, hij een zwarte! 🙂

Dankbaar en met veel liefs,

Gemma

(ook mogelijk als bedrijfskost voor bedrijven, ideaal nieuwjaarscadeau, verjaardagsgeschenk, geboortegift of als bedankje…)