Hoekstene in die projek!

Wat is het heerlijk om flexibel te zijn, gewoon te kijken wat op het moment goed voelt en dat doen, zonder te denken; ja maar, wat als, misschien….

De planning die gemaakt was is met diezelfde rede ook al 3x veranderd én het is goed.

De vrijwilligers kwamen 14 uur later dan gepland aan. 2 minuten te laat , lange wachtrij bij het automatisch inchecken van bagage én dat leverde 1 missing flight. Het strakke leven van KLM!

Enfin, eind goed al goed! We zijn het allemaal alweer lang vergeten want het weekend beloofde veel zon, veel uitstappen en vooral genieten van de Kaap!

Ik reed Peter en Marthe persoonlijk rond in Kaapstad én liet hen de mooiste plekjes zien! Het deed me beseffen dat ik ondertussen al een halve Capetonier ben en we genoten:

  1. Door de City
  2. De tafelberg omhoog
  3. Camps bay
  4. Clifton
  5. Seapoint
  6. Sushi in de Waterfront…en al het luxe wat Kaapstad te bieden heeft!                                                                 Een hele poos geleden zei ik tegen Katrin dat ik me ongelooflijk trots zou voelen als ik de eerste vrijwilligers mocht gaan afhalen op het vliegveld…wel nu was het zover en nog zoveel meer…die avond in bed, pinkte ik een traantje weg van pure dankbaarheid! Wow! Wie had dat 3 jaar geleden gedacht?
Prachtige Deisies…all over the place; white, lila, orange, yellow, pink…wow a MUST SEE @ R.D.T

De zondag stond in het teken van Rough Diamond tours en we vertrokken vroeg op pad om de zo begeerde “wildflowers” te bewonderen. Slechts 3 weken per jaar zijn ze er!

 

Braai in front of the Atlantic ocean…rough nature…part of our Rough Diamond Westcoast Tour!

Het perfecte weekend; juiste timing, temperaturen tot 30 graden (en dat op de 3de dag van de lente) en de daisies (algemene naam voor deze kleurrijke bloemetjes) richten hun kopjes helemaal open naar de zon! Schitterende velden vol….wat is de Westkust toch prachtig. We besloten om een groot gedeelte in het Nationaal Park door te brengen en organiseerde een heuse braai. Wie wil er nou niet op zondag en met 30 graden een échte Afrikaanse Braai doen aan de Atlantische Oceaan? Ja juist!

We vonden een perfecte plaats én genoten.

 

Hoeveel “luck” kan je hebben met de wilde dieren die dag?

We zagen 2 buffels, 2 grote groepen zebra’s, bonte bokken, bokkies, struisvogel mama en papa met wel 4 ukkies én veel mooie kleine en grote vogels. Als klap op de vuurpijl, troffen we ook nog 3 volwassen giraffen en een baby aan!

De dag vloog om en moe maar voldaan dronken we thuis aan zee nog een heerlijke koffie én praten we, met een schitterende zonsondergang, na over deze bijzondere dag!

Beautiful creations…

Perfect timing!

 

Maandagochtend zijn we vertrokken richting Farm, 100 km landinwaarts.

Temperaturen tot 34 graden; zalig!

In mijn eentje in de landrover, Peter en Marthe met hun auto in mijn kielzog. Aangekomen in de B&B waar de vrijwilligers verblijven, stond er een heerlijke tafel met fingerfood: sandwiches,fresh vegtebles en een overheerlijke chocoladetaart zonder boter en zonder eieren….wow! Dank je wel Gwen, Li-Anne en Be!

Jullie zijn awesome friends!

Na een korte uitleg over wat er de komende weken te gebeuren staat (en dat is heel wat) ben ik weer vertrokken naar huis. In de pas op de bergen werden we op de heenweg al opgeschrikt door een paar reuze baboons en dus was ik al op mijn hoede en jawel, ik moest flink vertragen voor de hele familie. Ze trekken zich nergens wat van aan, gewoon in t midden van de weg! Wat een prachtige beesten! Helaas kon ik geen foto maken maar een paar dagen voordien werden andere Belgen, die ook met ons eerder in die week de Westkust Tour gereden hebben, bij Kaap de goede Hoop van heel dicht bij benaderd. De rugzak van een meisje moest eraan geloven….blijkbaar grote honger na de winterperiode!

De vrijwilligers genieten en zijn aan t werk.

Peter op de Farm en Marthe in een lokaal schooltje voor kinderen van farm arbeiders.

Lunch op school, geen tafels of stoelen…op de grond of al lopend…in de kou!
Kids wachten op ….Marthe! Welcome Marthe!

Afgelopen week heb ik weer een aantal keer samengezeten met het Craft Center en we werden uitgenodigd op hun “lente-ontbijt”. Het was erg goed met verschillende gasten zoals iemand uit de gemeente, de plaatselijke krant en een gastspreekster die het craft center wil gaan helpen met het bakken en decoreren van taarten!

All the crazy Craft Center ladies together… Always FUN!

Waar het vandaan komt, weet ik niet maar dat is wel iets wat we hard nodig hebben op de farm, in onze koffiebar! Puzzelstukjes dwarrelen….

Voor onze stagiaire is het spannend. De ambassade heeft me gebeld en het is erg lastig om haar een visum te geven. Maar er leiden niet alleen meer wegen naar Rome maar ook naar Kaapstad! Over 2 weken vertrekt haar vliegtuig!

Vrijdag zijn we de hele dag onder de panne! We hebben ons ingeschreven voor de Innovation summit 2017! Het hele programma is absoluut niet interessant voor ons maar op vrijdag wél! Dus worden we om 8:30 verwacht aan het voetbalstadion en worden we, samen met onze vrijwilligers, rondgereden en krijgen we nieuwe dingen te zien op eco vlak. Spannend!           Ook alle inspiratie en netwerk is uiteraard welkom voor onze farm.

Zaterdagavond ben ik uitgenodigd door een vriendin schrijver/book producer voor de launch van haar nieuwe boek! Overnachting is geboekt want terug rijden in t midden van de nacht is geen optie. Locatie? In de buurt van de Farm en omdat ik al op de farm overnacht heb, ga ik nu bij de buren slapen! FUN!

Lekker druk…follow my steps…

Tot volgende week!

Liefs,

Gemma

ps: vergeet nie jou hart te volg nie, dit is altyd reg!