Dag van de armoede!

Wat betekent het voor mij?

Precies één jaar geleden schreef ik een brief, naar mezelf!

Ik droomde van een grote farm waar we 250 kansarme niet alleen een job maar ook een nieuwe “thuis” kunnen bieden….en ik droom dat niet alleen, ik werk er nog steeds aan…

En toch lopen zaken soms anders dan je hoopt of droomt…

Ondertussen ben ik weer een paar weken terug thuis en opnieuw geaard.

Het kost me moeite om de draad hier op te pakken want ik heb een aantal resolute beslissingen genomen die me even een pas op de plaats bezorgen.

Niet erg…zo nu en dan moet je even “stilstaan” om weer door te gaan.

Zelfreflectie op zijn tijd is niet verkeerd en met alles erop en eraan heb ik daar ook gebruik van gemaakt om te “overdenken”.

Er is zoveel gebeurd, soms zijn de stappen zo groot, dat ik me haast vergaloppeer, dat ik bijna “val” én ik weet ondertussen dat “vallen” zeer pijnlijk kan zijn. Dus heb ik mezelf even op de handrem gezet.

Tot eind van het jaar zal ik zeker niet heel erg actief zijn maar probeer ik achter de schermen wat te werken en nieuwe doelen/plannen op te zetten.

De zeilen in de wind….je vliegt vooruit, nauwelijks tijd om verder om je heen te kijken, vertrouwend op de juiste wind.

Bij rustig weer zonder wind…..kijk je om je heen, sta je stil bij wat je ziet en vraag je je af welke koers je nu gaat….welke richting vaar je langzaam maar zeker op?

Even op adem komen…

Ruby is nog steeds ter plekke en vanaf nu actief in de papierfabriek en werkt er een aantal zaken uit voor Homestars vzw en Rough Diamond Tours en ze heeft het naar haar zin!

Vandaag is het de dag van de armoede!

Wereldwijd tracht men iedereen bewust te maken : er is nog zoveel werk, er is nog zoveel onverdeeldheid, nog zoveel intens trieste armoede….

In de township, een kleine sloppenwijk in een kleine stad vlakbij het Ceresgebergte, zijn we samen met een aantal mensen van de lokale bevolking, een thee-tuin aan het maken. We willen heel graag iedereen, lokale bevolking, toeristen én ook onze eigen toeristen er laten kennismaken met het leven onder de armoedegrens. Hoe wordt er geleefd, waar halen ze de hoop, de kracht en de energie vandaan?

Iedere dag weer….vertrouwend op God, vertrouwend op een beter leven…

En bij ieder bezoek “leer” ik weer enorm veel en alhoewel ik er intens gelukkig kan zijn, maakt het me ook diep boos en verdrietig. Boos omdat ik niet meer kan doen, boos omdat er niet meer middelen beschikbaar zijn, verdrietig omdat ik wéét dat er veel meer mensen met creatieve kwaliteiten rondlopen die een perfecte business kunnen starten maar niet de hulp en het startkapitaal hebben.

Hun kinderen kunnen niet naar de universiteit en dus blijft de cirkel bestaan…

Voor mij zou ieder kind tenminste “de kans” moeten krijgen om een hogere opleiding te volgen!

Heb jij een idee of een  bijdrage die je kunt of wil leveren? Wil jij net zoals Ruby, Peter of Marthe de lokale mensen helpen én zelf ontwikkelen?

Of ken je een ondernemer of een bedrijf die een bijdrage willen leveren en als compensatie minder belastingen gaan betalen? Er is zoveel mogelijk en het is niet alleen maar geven…je krijgt er wat voor terug, win-win is ons motto!

Armoedebestrijding gaat ons allen aan….het is géén “ver-van-mijn-bed-show” meer!

Wachten op de regeringen heeft geen zin…groot geld gaat naar grote potten, en nog vaak zonder bodem ook of erger nog….heel vaak is het een politiek spel!

Wij trachten kleinschalig en persoonlijk mensen te helpen, ze dat duwtje in de rug te geven dat ze nodig hebben, groeiend en werkend naar een beter bestaan, een beter bestaan voor henzelf maar zeker ook voor hun kinderen.

Homestars vzw werkt ook samen met een opvangtehuis voor weeskinderen en Peter heeft er al 3 weken vrijwilligerswerk gedaan. We willen een aantal van hen verder begeleiden na hun 18de levensjaar!

Homestars vzw is een “cornerstone” !

Dag van de armoede…..wat betekent het voor jou?

Liefs,

Gemma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachten over “Dag van de armoede!”

  1. Hallo Gemma

    Ik begrijp je helemaal en leef met je mee. De rijken worden steeds rijker en de arme armer. Zelf zou ik willen dat ik je kon helpen maar zoals zovele mensen ben ook ik gebonden. Toch hoop ik dat jij je dromen helemaal kan maken. Denk aan je. Liefs Karin. ❤️❤️❤️

Reacties zijn gesloten.