Borders to stretch!

Zoveel te vertellen maar wat deel ik wel en wat deel ik niet? Hoe maak ik de juiste keuze?

Iedere dag is wonder-lijk hier!

Van het ene op het andere moment sta ik weer aan de andere kant van de wereld..

Geland, koffers niet meegekomen maar geen paniek, geen stress….alles komt goed. Met of zonder ondergoed…alles is hier te koop! Ik hoef eigenlijk niks mee te nemen voor de bevolking hier en toch doe ik het steeds weer…

De laatste dagen thuis waren gevuld met shoppen; chocolade, drop, lollies ….nog even naar de Primark kleding kopen voor de kids van Susan….nog even naar IKEA…

2 koffers vol! Propvol….en daar stond ik in Kaapstad, zonder ene koffer! 🙂

Het leerde me relativeren…nog meer stretchen…

Uiteindelijk werd ik verwend, de koffers werden 48 uur later netjes in mijn slaapkamer bezorgd, niks sjouwen of zeulen, perfect!

 

 

Het eerste weekend was al volgeboekt; wat eerst een “gewone” meeting was op de Farm, werd al snel een lunch en enkele dagen van te voren, ontvang ik een berichtje of ik ook wou blijven slapen?

Hoe kan ik nou beter ervaren wat het is op een Farm dan er ook te verblijven?

Wow, wat een weekend!

Veel gezien, veel gesproken en gelijk de mensen ontmoet die ik er al ken in het dorp.

 

 

Binnenkort komen er 2 vrijwilligers van België. Ze verblijven in de buurt van de Farm om er analyses te maken, te ervaren, te netwerken, lokale schooltjes te ondersteunen én te genieten!

No words….just joy!

De eerste echte week had ik nodig om alle ervaringen van t weekend te laten “landen” en om zelf een beetje op mijn pootjes te komen. Op de terugweg van de Farm, zagen we 2 giraffen….de eerste keer dat ik ze hier in de buurt zie. Prachtig!

 

Opsomming van de hoogtepunten tot nu toe:

  • Opnieuw Off-Road trip, Olifanten rivier, Citrusdal, Cedergebergte… géén betere manier om de onderbewuste “angst” (na het ongeval) aan te pakken dan het gewoon weer te doen! Het was WONDER-lijk! Genoten van de vele vogels; secretaris, pelikanen, eenden en ook zebra’s en bokkies in deze area…
  • Mirakel tijdens de meeting tss Craft Center, Homestars en City of Cape Town; de man die voorheen in één van de shelters werkte, is van job veranderd en werkt nu voor de stad…nog steeds als social assistant voor Homeless people! Hij was aanwezig op deze meeting terwijl niemand precies wist wie er aanwezig zou zijn. Kat in t bakkie, zoals ze in Nl zeggen. De meeting verliep vlot en hij kon gelijk beamen dat wat wij doen, het geven van trainingen en life skills, een enorm effect heeft op deze doelgroep! Nog geen uur later kregen we de mail dat De city of Cape Town, wil samenwerken met Craft Center én ons. Halleluja! Volgende week volgt de 2de meeting!
  • Gisteren een dag in de community doorgebracht waar we bezig zijn met de Farm! De juiste mensen, de juiste momenten….alles klopt! Be, mijn buddy daar, heeft geweldig voorwerk gedaan! Ondertussen heb ik ook kennis gemaakt met onze “township” –baby Cairo, haar heb ik gedoopt tot ambassadrice van Homestars! Een uurtje later stond Stewart het gras te harken in een internaat waar alleen maar kinderen verblijven die omwille van diverse redenen niet meer naar huis terug kunnen. Stewart is 12 en hij is vanaf nu onze ambassadeur!

    Stewart, 12 jaar en geplaatst in een internaat voor dakloze kinderen…Hij was aan t harken en toen ik vroeg waarom zei hij zonder nadenken: omdat het moet gebeuren! Hij is vanaf nu onze ambassadeur! Een kanjer van een boy!
Cairo, onze township baby…we hebben haar benoemd tot ambassadrice van Homestars!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met Be, mijn buddy en netwerker ter plaatse! Zalig!

Homestars vzw wil hier zoveel mogelijk jobs creëren voor de homeless en hopeless people …

De eerste vrijwilligers zijn in aantocht en de agenda voor hun werkzaamheden loopt aardig vol! Dit is inclusief heel wat “leuke” dingen want zeg nou zelf, als je hier bent, moét je ook e.a gezien hebben van deze prachtige werelden…want de derde en de eerste wereld gaan hier hand in hand!

Volgende week een nieuwe blog maar wil je meer weten over de Farm, wat we er precies gaan doen én of jij ons project ook kunt steunen?

Stuur me dan even een mailtje met je vragen en ik vertel je graag alle details: Gemma.demandt@gmail.com

Er is nog veel te doen…op alle vlak!

Liefs,

Gemma

oh ja…en vorige week tijdens het eten van een pizza met uitzicht op de zee, zag ik zomaar in de baai een walvis…de eerste weken waren weer vol glorie….en ik heb al verschillende “joy-tears” gelaten..

Puur en dankbaar dat ik het “mag” zien!

De “sterren” begeleiden me weer enorm goed! Back in balance en aligned, totally!

Liefs,

Gemma