Gemma’s blog

Strong women!

Hey, het was de bedoeling dat deze blog op womens’day online zou komen maar door wat stagnatie kan deze pas nu online!

Alsnog van harte gefeliciteerd aan alle vrouwen! Geen paniek…Het nieuwe “vrouwenjaar” is pas net begonnen en niet alles hoeft altijd perfect te zijn,hé.

Gerelateerde afbeelding

We mogen leren van de fouten, groeien met inzicht en zonder frustratie, zijn het meest waardvolle. En ik heb weer veel geleerd afgelopen maand, amai!

Met de hittegolven achter de rug en met het terugvinden van de regelmaat, zijn de normale taken weer hervat. De bouw is weer volop actief, de nieuwe schoolspullen liggen te blinken in de winkels en er staan al verbazend veel bomen en planten in de herfst-startblokken, weliswaar door de droogte maar toch. Door de enorme warmte werden we soms gedwongen om te rusten en bij te slapen alhoewel dat ook niet zo simpel was, he.

Onlangs zei mijn zoon tegen mij: wij zijn zoogdieren en passen ons heel gemakkelijk aan! We hebben maar 16 dagen nodig om ons aan een nieuwe situatie aan te passen, tenminste, als we ons niet verzetten met ons verstand. Voor mij was het zeker iets om over na te denken….Extremen zullen steeds vaker voorkomen, ook bij ons!

Homestars kabbelt rustig voort en bereiden zich voor op het komende half jaar. De volgende topics staan op de agenda:

Belgie:

 • 2 zomermarkten in augustus zijn achter de rug, de éné supergoed de andere superleuk maar weinig volk! Zo gaat dat, hé! 
 • Een onverwachts interview op radio Joe! Superleuk!
 • Afscheid van Isaac, hij vertrekt binnenkort terug naar Kenia voor 6 maanden. In April is hij terug en ondertussen heeft ook hij een hele koffer mee om ter plaatse mensen te “helpen”.
 • “Music for life” – Homestars doet ook dit jaar weer mee en we zoeken nog vrijwilligers om ons een handje te helpen, we zullen een heel ander product aanbieden dan vorig jaar maar ook allerlei acties zijn zeer welkom. Wil jij bv een voetbaltornooi organiseren? Een loopwedstrijd? Of een andere benefiet? Alles kan en mag! Het zou superleuk zijn mocht jij Homestars willen inzetten als goed doel! We helpen je hier graag mee!
 • Winter / Kerstmarkten… we zoeken nog enkele goede locaties, weet je een leuke kerstmarkt waar wij tussen passen? Tussen 17 en 21 december staan we al geboekt, hierover later meer maar als je nog leuke kerstmarkten weet…graag!
 • We zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers voor verschillende functies, heb je interesse, stuur ons dan even een berichtje en we nemen contact met je op.
 • De Homestars STER- armbandjes zijn zo leuk dat steeds meer mensen reageren en bestellen, dat is super want het is ook nodig om Homestars verder te kunnen blijven doorzetten. Zo draag jij ook bij aan het grote geheel, dus bestel nu je armband en doe mee!
 • De pakketjes om wenskaartjes te bestellen zal ook vanaf 1 oktober online staan. (nieuwe website) Om kosten te sparen, zul je nog steeds een overschrijving moeten doen maar digitale betalingen kosten ons veel geld en aangezien we alle middelen willen inzetten daar waar echt nodig, hoop ik dat dit géén belemmering zal zijn.  Haal je speciale kerstkaarten én STER-ambandje tijdig in huis!
 • De nieuwe website zal 1 oktober online komen….hij zal nog niet onmiddellijk 100% in orde zijn maar het is weer een hele stap voorruit

Zuid-Afrika:

 • Ons volgende bezoek komt nu steeds dichterbij én ik ben superblij dat Linda, een supertoffe vrouw uit Heusden en met véél Afrika ervaring voor 3 weken meegaat om onze projecten te bezoeken & te ondersteunen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar kleine tubes tandpasta en tandenborstels, oude maar nog werkende gsm’s én witte T-shirts in alle maten. Heb jij een bedrijf, of ken je iemand die spullen wil doneren om mee te nemen…neem dan  SNEL contact op via 0498-361497. Er zullen ook nieuwe contacten gelegd worden, oude contacten en nieuwe projecten bezocht en er zal ook een nieuwe wind gaan waaien. Ik zal Linda vragen om een verslagje te schrijven van haar ervaringen.
 • Lut is het nieuwste lid van Homestars en wij zijn superblij met haar, hierover in de volgende blog meer!
 • De creche groeit langzaam maar zeker, er is een wachtlijst voor kindjes ondertussen en we zijn naarstig op zoek naar middelen om de klaslokalen te bouwen. Tijdens het volgende bezoek zal Homestars in ieder geval het volgende gaan doneren aan de creche:  -educatief speelgoed en meest nodige materialen voor de 3 groepen (babies-peuters & kleuters) -T-shirts met logo van de creche. Voor zowel de kinderen als voor de jufs.   Zo zullen zij zullen herkenbaar worden voor de rest van het dorp bij buitenschoolse activiteiten. 

 

 • Ben je een vrijwilliger die ter plaatse Rough Diamond Tours wil waarnemen en verder mee wil uitbouwen? Ken je iemand die er al woont? Ken je iemand die er voor een bepaalde periode wil gaan wonen en iets leuks zoekt om uit te bouwen en de tours wil promoten en begeleiden? Het is zalig om te doen en zoals je weet komt van t één t ander, he. Aarzel niet en neem contact met ons op!
 • Wil jij handgemaakte naamkaartjes, wenskaarten, kerstkaarten, uitnodigingskaarten of andere kaarten bestellen bij onze partner in Zuid-Afrika? Wacht dan niet langer en doe het nu, je krijgt nu GRATIS transportkosten en hebt de kaartjes veel goedkoper dan dat je ze hier zou bestellen, bovendien heb je iets unieks én handgemaakt uit het Zuiden! Jouw steun is veel meer waard dan je zou denken….zo doet ook jouw bedrijf mee aan jobcreatie! Alle kaartjes zijn voorzien van de Zuid-Afrikaanse bloemenmix. Heb je het kaartje niet meer nodig, plant het, geef het een beetje water, wacht en …geniet; dubble genot!
 • Caira, onze township baby, is inmiddels een hele jufferke geworden! Ze is nu 14 maanden en kijkt uit naar onze komst. Haar school en opleiding zullen betaald worden door ons maar er zijn nog zoveel andere kindjes die ook naar school willen, maar niet kunnen….wil jij een kindje financieel adopteren? Dat kan! Er zijn nog zoveel kindjes die dit jaar geen financiele bijdrage kunnen leveren en daarom op een “wachtlijst” staan. Wil jij bijdragen aan de toekomst van een Zuid-Afrikaans kindje uit de Township?Stuur ons dan nu een email naar homestars.vzw@outlook.comen je ontvangt dan meer informatie. Uiteraard ben je altijd welkom in de Township om kennis te komen maken met jouw adoptiekindje. Er gaat niks boven dat gevoel…zeker weten! Als de kinderen naar school kunnen, gaat Homestars ook de ouders opleiden en trainen en begeleiden naar een job. Zo is het vicieuze cirkeltje doorbroken en kunnen misschien minder maar veel gerichter deze gezinnetjes begeleiden naar een betere toekomst.

Er is nog zoveel meer te vertellen, er gebeurd zoveel…de miracles blijven zich maar opvolgen en voor de afwisseling zien we ook wel eens de duivel die probeert roet in het eten te strooien, maar t zal niet werken….deze missie is te mooi én vooral zo bijzonder! Daarom nodigen wij ook jou uit om lid te worden van onze vereniging én deel uit te maken van iets zeer spéciaals…

 

De eerste is gepland op zaterdag 17 november om 19:00 te Kortessem!

Dedication!

Liefs,
Gemma

 

 

Zien, horen, voelen & ruiken….

Nogmaals vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika, het stond al lang op m’n lijstje.  Zuid-Afrika, een prachtig land met een speciale, interessante geschiedenis. Een fauna en flora om U tegen te zeggen en o zo vriendelijke mensen.  Ik heb een lange geschiedenis met Zuid-Afrika en beschouw het als m’n tweede thuisland.

Zien, horen, voelen & ruiken…wat een natuur!

Ik ben Homestars vzw dankbaar voor deze opportuniteit.

 

Zuid-Afrika moet je zien, maar vooral ook horen, voelen, ruiken… Ik vind het moeilijk mijn indrukken neer te pennen, maar lees hieronder m’n poging:

THE SEED PAPER PEOPLE     … growing paper…

Team van de papierfabriek! Wat een gezellige groep!

1ewerk: brochures ophalen in de papierfabriek in Malmesbury.  Hun hoofddoel: daklozen opleiden en tewerkstellen. Met terechte trots leiden ze me rond.  Ik zie hoe gerecycleerd papier vermengd wordt met plantenzaadjes (je kan dit papier dus letterlijk planten).  Alles wordt met de hand gemaakt.  De afgewerkte producten krijgen een klevertje “handmade by” met de naam en foto van een medewerk(st)er.  Top! Papier voor bedrijven, aankondigingen, wenskaarten, bladwijzers, kalenders, brochures,…  Jammer dat ik aan m’n kilootjes van m’n koffer moet denken, anders zou ik meer kopen.

ROUGH DIAMOND TOURS

Met de brochures ga ik naar het toerismekantoor en verschillende hotels in Kaapstad.  The Rough Diamond Tour is een dagtrip die je naar de papierfabriek brengt, het pittoreske dorpje, Darling, en het West Coast National Park, met als afsluiter een avondmaal bij zonsondergang. Een gedeelte van de inkomsten gaat naar de vzw.

Nieuwe flyers voor Rough Diamond Tours. Opgehaald en aan marketing gedaan! Lekker te voet de stad verkennen…zalig!

In de hotels zijn ze gecharmeerd door dit mooie verhaal van de tewerkstelling. Dit vereist natuurlijk regelmatige opvolging.  Hopelijk vinden ze in Kaapstad vrijwilligers om regelmatig bij deze hotels langs te gaan, want dit moet je wel warm houden.

 

 

 

THE LIGHT HOUSE     … safe haven…

Met Jolene van The Light House.

“De crèche” genoemd, maar het is ook een kleuterschool: er zijn 24 kindjes ingeschreven van 0 tot 6 jaar. Er staan er al veel op de wachtlijst, maar door plaatsgebrek kunnen ze die er niet bij nemen.  De crèche is in een huisje in de township van Tulbagh en is open van 6.30-18 uur  Na een idee en een brainstorming startte de crèche in oktober 2017 met de eerste kindjes. Enkele dames hebben een dagplanning opgesteld, met o.a.: spelen, zingen, luisteren naar verhalen uit de kinderbijbel, lunchen (gemaakt door plaatselijke vrijwilligers, ik mocht dit ook 2x doen). Voor de lunch worden de mondjes, handjes en al wat nog vuil is, gewassen. Daarna krijgen ze een propere pamper aan en gaan ze rusten.  Jolene neemt het grootste deel voor zich, maar wordt soms geholpen door 3 andere dames.  Alle vier vrijwilligsters.

Ik moet bekennen: toen ik de crèche voor het eerst zag, flitste toch even door mijn hoofd “worden veiligheid en hygiëne overschat in België?” Maar ze roeien met de riemen die ze hebben en ze doen dat zeer goed.  De kindjes spelen vol enthousiasme met het speelgoed dat echt niet meer in goede staat is.  Een klein meisje porde mij steeds aan met haar pluchen ijsje “LIK, LIK!!”, zo schattig… en alle kindjes moesten de fotootjes die ik nam “SIEN, SIEN!!” “Mister Springbok” (omdat hij dit t-shirt droeg) was fier toen ik hem zo noemde.

in mijn hart…amai!

De kindjes zullen in de toekomst in 3 groepen verdeeld worden: 0-18 maanden; 18 maanden-3 jaar; 3-5jaar. Hiervoor hadden ze educatief materiaal nodig. Voor m’n vertrek had ik toch ff het lef gehad en de familie aangesproken om eventueel bij te dragen aan deze aankoop. En ja hoor, we legden samen genoeg geld bijeen. Samen met de betrokkenen ter plaatse, waren we bijzonder opgetogen over deze educatieve boekjes, waarmee zeer professioneel met de kindjes gewerkt kan worden.  Door de filmpjes die ik naar het thuisfront stuurde, kreeg ik nog meer centjes en konden we zelfs individuele werkboekjes voor de kindjes kopen.  En een beetje nieuw speelgoed kon er ook nog wel bij… joepie!!

Ter plaatse doen ze momenteel ook aan fondsenwerving (bv. om meer plaats te voorzien), zodat er een mooie samenwerking tussen Noord-Zuid is.  Ik vind dit een prachtig verhaal dat heel snel een mooi resultaat behaalt.

MONTROUGE SKOOL    lagere school, Tulbagh

Meehelpen in de klas van Juf Louise: 54 kinderen, 2 verschillende graden: graad 2 (8-jarigen) en graad 3 (9-jarigen).  Te weten dat er in iedere graad snelle en trage leerlingen zijn… Eerlijk: na de eerste dag  “es ek baie moeg”… de drukte, het lawaai,… (of zit die slapeloze nacht er voor iets tussen).  Hoed af voor Juf Louise! De dag erna, ben ik het al gewoon 😉

De juf, neemt soms graad 2, soms graad 3, soms allen samen. Regelmatig een slogan ertussen “Graad dries hou op, zet die handen opdie kop!” of een felicitatie voor een leerling die iets goeds deed. Ik zie er echter veel meer, beleefdheid, respect en discipline dan in onze scholen.

Niet altijd bekende voornamen, maar de achternamen zijn meestal Nederlands klinkend.  Ik krijg hier ineens een Afrikaans bad, ze mogen individueel komen voorlezen bij mij. Allen mooi in uniform, jammer genoeg hangen hier toch wat verborgen verhalen achter.  De kinderen van het weeshuis kunnen  bv. niet mee gaan sporten ‘s namiddags.  Toen er kindjes mij kwamen knuffelen, zei de juf dat ik misschien de enige ben in lange tijd die ze kunnen knuffelen en er uiteraard een terugkrijgen.  De gezinssituaties zijn niet altijd optimaal, alcohol en drugs zijn de grote boosdoeners. Juf Louise zegt dat ze voorheen in een “rijke school” lesgaf, maar dat ze deze leerlingen in Montrouge voor niets zou willen missen.  Ik begrijp haar volkomen. Er is een meisje dat echt niet uit mijn gedachten gaat. Zij was goed, maar had wat persoonlijke aandacht nodig… tja met 54… ik heb haar geholpen, maar dat lieve gezichtje… ik hoop dat het haar goed gaat.

Ik hoop dat het alle kindjes uit Tulbagh goed gaat en dat ze mede door de vrijwilligers samen kunnen bouwen aan een mooie toekomst.  Ik durf erop te vertrouwen.

De mooie momenten die ik met hen beleefde zitten in m’n hart en draag ik voor altijd mee.

Bedankt Homestars, ik zeg zeker geen vaarwel Tulbagh! Hopelijk tot gauw!

Back home in Antwerpen en…terugkoppeling naar Gemma. Mis het alweer…

Reinhilde

Street Pop-up Store! 4de editie!

 

Opnieuw back to normal na de succesvolle Street Pop-up Store!

De 4de editie is er eentje om te koesteren. Het was prachtig en warm weer, 42 vrijwilligers op de lijst…11 mannen uit de doelgroep die ons 2 dagen met veel enthousiasme en energie hebben bijgestaan en massa’s gedoneerde kleding, wow, het was geweldig! Nogmaals allemaal dank om te helpen, te doneren en natuurlijk ook onze sponsors die toch altijd wel erg nodig zijn om niet met kosten te blijven zitten, he.

Zonder vrijwilligers geen Street Store! Dus onze oprechte dank aan éénieder die als vrijwilliger heeft bijgedragen om van deze editie wederom een succes te maken. Jullie zijn écht fantastisch, steeds weer krijg ik er traantjes van hoe we dat klusje toch maar iedere keer weer klaren! Respect!

Passion for Work  is ook al 4 jaar op rij onze grootste sponsor tijdens dit event! Geweldig hoe Katrin van de Water, bezielster van Passion for Work, haar bedrijf runt. Met hart en ziel én altijd bereid om te steunen daar waar ze kan, dank je wel Katrin! Ik zal nooit vergeten hoe ik me voelde toen ik jou belde….okt 2014. Nu flink wat jaren later, ben ik nog steeds dankbaar dat ik aanklopte bij Passion for Work. Het was de juiste beslissing op het juiste moment, ik weet niet of ik dit nu aan het schrijven was geweest als ik niet bij jou terecht was gekomen. Hartelijk dank voor alle inzichten, gesprekken en de zo nu en dan coaching die je me nog steeds aanreikt als ik het nodig heb. Dikke merci!

Meestal krijgen we veel gesponsort, zoals het water, de kledingrekken en kapstokken, een camionette, de goodies voor in de bag etc…maar… dit jaar echter was het een moeilijk jaar! Weinig goodies voor in de goodiebags, geen kledingrekken en kapstokken en ook geen water! Oei, amai…hoe gaan we dat regelen als het 27 graden wordt? De kapstokken en kledingrekken werden de donderdag voor de Street Store nog geregeld via JBC, een connectie hier en daar én hoppa! De goedies werden dan toch mondjesmaat aangeleverd en CM deed als laatste nog een flinke inspanning! Zo werd toch de tas nog fllink gevuld. Mede dankzij de inzet van Delhaize, die zich voor dit evenement ook al 2 jaar engageert. Zij leverden de appel, de drankjes voor de goodiebag en een suikerwafel! IKEA is ook al 2 jaar op rij onze sponsor voor de shoppingbags. Superfijn want die zijn sterk, dragen fijn en er past precies in wat er is toegestaan per persoon. Een minpuntje van die dag is dat de overschot helaas is verdwenen, hopelijk komen die nog boven water want steeds voegen de overschot toe omdat de Street Store steeds groter wordt.

Omdat er op woensdag nog geen pallet water gedoneerd was, besloten we te bellen voor de beste prijs. Uiteindelijk kregen we een mooi bod van Colroyt en wie zat er bij mij….ja juist: Jeanet! Ze belde even naar het pannekoekenhuis de Koempel, en jawel hoor, ook die was in de pocket! Dank je wel Pannenkoekenhuis de Koempel in Zutendaal! Het water was die dag (25 graden) géén overbodige luxe. Zowel de shoppers, de donateurs als de vrijwilligers waren er erg blij mee! Er werd naar hartelust gedronken! 🙂

 

Dan de provincie van Limburg, voor de eerste keer hebben zij ook dit jaar een duit in het zakje gedaan om ervoor te zorgen dat alle werkingskosten kunnen betaald worden. Hartelijk dank en wellicht begint ook de stad en alle betrokken organisaties die zich inzetten voor de kansarmen, beter te begrijpen wat en waarom Homestars vzw de Street Pop up Store wenst door te zetten. De doelgroep is zo ontzettend dankbaar, er werd naar hartelust geshopt. Alle vrijwilligers kunnen beamen dat het een enorm goede editie was. Veel volk, veel kleding, veel zon, veel plezier en ontzettend veel dankbaarheid! Meer moet dat niet zijn, he. Het is een aanvulling op al het goede werk wat al deze organisaties al realiseren maar zo’n middagje “uit” is iets anders…we willen een toevoeging zijn en geen concurrent. Wij doen dit immers vrijwillig en slechts éénmaal per jaar. Iedereen heeft er baat bij!

Er zijn al vrijwilligers die zich hebben aangemeld voor de 5de editie, kun je dat geloven?

Hier kon ik in juni 2015, bij de start van de eerste editie, alleen maar van dromen….

” if you think your dream is to big…then your is dream right,                                         if you think your dream is to small…then dream again! ” (Gemma Demandt)

Morgen alweer een nieuwe blog; het verhaal van Reinhilde!

 

Liefs,

Gemma

 

 

Life goes on!

Het verlies van een vriendin van 53 hakt er in met een bijl.

Ondanks dat iedereen wist dat het ging gebeuren, besef je t pas écht als ze er niet meer is. Wat ik het meest opvallend vond de dag dat ik er naar toe reed, om er een paar dagen bij de familie te vertoeven, was de regen die gewoon weer neerviel én het nieuws op de radio dat verteld werd alsof er niks gebeurd was. Het was erg dichtbij, hartverscheurend maar ook heel oké. Door haar slepende ziekte heeft ze alles zelf tot in de puntjes mee kunnen voorbereiden. Dat maakte dat haar laatste dag zo mooi, zo compleet, zo af was…

Het léven is soms korter dan we realiseren.

of je wil of niet…het gaat gewoon door…

“no time to waste” , mijn motto, is waar, maar toch kon alles me die week gestolen worden. Je beseft dan pas weer heel goed wat voor een gelukzak je bent als je geen zware ziekte krijgt of hebt.

 

 

De 4deeditie van de Street Pop-up Store: het is goedgekeurd!

Drukwerk klaar! Steeds weer leuk om deze te mogen ophalen en verdelen.

9 juni is de volgende Street Pop-up Store op het Dusartplein te Hasselt!Ondertussen is al het printwerk alweer klaar en zijn de eerste affiches weer gehangen.

De allereerste hangt bij het Printsalon zelf.

De tweede is vandaag opgehangen bij de OXFAM winkel en de derde in het personeelsrestaurant van de Carrefour, beide te Hasselt.

(Ook kun je in de OXFAM Hasselt vanaf nu onze handgemaakte kaarten aankopen!)

Er zullen nog vele locaties volgen waar we affiches gaan ophangen.

Wil jij ook bij jouw vereniging, je school of in het bedrijf waar je werkt een affiche ophangen? Super! Zo kun jij ook meehelpen met het inzamelen van kleding voor deze Street Pop-up Store. Dit jaar hebben we een locatie waar we alles kunnen stockeren, dus twijfel niet en ruim op en help mee aan de Street Store! Het komt allemaal zeer goed terecht.

Dank je wel DLG (Bart en Wendy) voor jullie opslagruimte die wij gratis mogen gebruiken. Zo is het mogelijk om jouw kleding eerder te doneren!

Geef ons een seintje en we kunnen wat afspreken. Vele handjes maken licht werk én onze doelgroep groeit, dus we kunnen niet anders dan meegroeien, wat we ook volop doen!

Zoals jullie weten werken we samen met het O.C.M.W en alle andere kansarmen organisaties die zich inzetten voor deze mensen. Via uitnodigingskaarten, die verdeeld worden door de instanties, komen de juiste mensen gratis shoppen.

Net dit maakt de Homestars’ Street pop-up Store zo spéciaal. Door en voor mekaar! Recht vanuit het hart! Een gewéldige dag waar zowel de vrijwilliger als de doelgroep enorm van geniet. Wil jij erbij zijn? Wij hebben jouw hulp hard nodig! Alvast hartelijk dank!

 

Wat een leuke ontmoeting met onze staatsecretaris voor armoedebestrijding!

wachten op de staatsecretaris…spannend!

Een koffietje, een broodje, een babbeltje én wat punten doorgesproken die ze gaat meenemen in een voorstel richting parlement. Ik ben niet politiek getint, integendeel, maar deze dame is voor mij meer dan een politica. Ze is onlangs moeder geworden, heeft haar mama verloren en net terug aan t werk maar ze wou persé een afspraak maken met ons i.v.m. de Street pop up Stores. Als staatsecretaris gaat ze er werk van maken om ons event naar een landelijk niveau te tillen.

Dit zou kunnen betekenen dat we vanaf 2019 in 5 grote steden in Vlaanderen onze jaarlijkse Homestars’ Street Pop-up Store kunnen gaan realiseren. Wow, dankbaar voor deze kans én wat zou dat voor een kick geven?

Welke steden moeten het volgens jullie dan worden?

 

Het salon van de vrijwilligerheeft ons heel wat opgeleverd!

We hebben een aantal mensen gevonden die interesse hebben in vrijwilligerswerk én ik heb kennis gemaakt met Nathalie, zij is 2dejaar studente social work.

Zij was de winnaar van onze actie tijdens dit salon op de PXL!

Nathalie! Ze was blij met haar cadeautje maar oooo wat ben ik blij met haar! Een geschenk uit de hemel…een hele hulp!

Toen ik die vorige week ging overhandigen, was de klik er gelijk en na een leuke babbel, hebben we afgesproken dat Nathalie ons in de zomer een aantal dagen komt helpen.

Zij gaat de voorbereidingen richting internationale stagiaires schooljaar 2018-2019 voor haar rekening nemen.

Wat mooi dat net zij onze prijs gewonnen heeft!

Superfijn en we kijken er alvast naar uit.

 

En dan Reinhilde, amai, wat een topper!

Deze dame uit het Antwerpse heeft flink haar best gedaan in Zuid-Afrika. De drie weken zijn omgevlogen en binnenkort zal ze zelf haar ervaringen delen via een stukje in ons volgende nieuwsbrief.

Reinhilde en Jolene!

We kunnen alvast verklappen dat alle de leerboekjes aangekocht zijn voor de crèche, ze zijn daar dolgelukkig mee. Het is erkend materiaal om de kindjes te begeleiden richting school. Al spelend wordt er nu geleerd! Met het nodige en juiste materiaal.

wil je deze leuke filmpjes zien?

Ga dan naar ons you tube kanaal!

 

Het team van The Light House is iedereen ontzettend dankbaar die heeft bijgedragen om dit te realiseren. Baie dankie!

Meer nieuws volgende maand!

Liefs en denk eraan:

Life goes on!

Gemma